Europa

Denne zone går mod syd over i det vest- og centraleuropæiske løvskovsområde, den nemorale zone, der domineres af bl.a. bøg, eg, elm og avnbøg
Få et tilbud

Europa

Blandet nåle- og løvskov dækker Sydsverige omtrent til Skåne, de baltiske stater og Hviderusland. Denne zone går mod syd over i det vest- og centraleuropæiske løvskovsområde, den nemorale zone, der domineres af bl.a. bøg, eg, elm og avnbøg. De europæiske løvskove er generelt fattigere på træarter end tilsvarende områder i Nordamerika og Østasien, hvilket sandsynligvis er en konsekvens af det korte tidsrum, hvori de har kunnet indvandre efter sidste istid.

I de mellemeuropæiske bjergegne, dvs. Alperne, Pyrenæerne og Karpaterne, erstattes løvskoven af montan nåleskov med gran, fyr, europæisk lærk og ædelgran. Her dannes trægrænsen ofte af bjergfyr og grøn el. Højere oppe, i den alpine zone, findes blomsterrige enge med mange lokalt udbredte arter, bl.a. i klokke- og ensianslægterne.

Træsorter

Ask, lys

Lys gylden træsort med lang storåret struktur. En oliebehandlet overflade vil ved påvirkning af sol og dagslys blive mere gylden. Lys ask er en meget populært træsort til køkkenbordplader og fremtræder lys og mild. Kan leveres FSC® certificeret.

Hårdhed: Janka 760 dvs. hård træsort
Vægt: 500 til 750 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Ask, brunkerne

Kernetræet i ask er mørkere, og mixet mellem det lyse træ og det lidt mørkere kernetræ giver en flot bordplade med noget mere spil end almindelig lys ask. En oliebehandlet overflade vil ved påvirkning af sol og dagslys blive mere gylden. Ask med brunkerne er en populært træsort til køkkenbordplader og fremtræder lys og mild med spil. Kan leveres FSC® certificeret

Hårdhed: Janka 760 dvs. hård træsort
Vægt: 500 til 750 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Ask, Thermo

Ask, som er blevet varmebehandlet, skifter farve til mørke brunt og bliver mindre vandpåvirkelig. Oliebehandlet bordplade i thermo ask får en flot, eksotisk farve, som ligger tæt på mahogni. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 760 dvs. hård træsort
Vægt: 500 til 750 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Ahorn

Ahornveddet er meget lyst, næsten hvidt og meget lysere end bøg. Der er meget få tegninger (årringe) i veddet. Træet vil gulnes med tiden, hvilket dog kan modvirkes ved hvidoliering. Ahorn arbejder ikke meget ved ændringer i luftfugtigheden, hvilket gør træet særligt velegnet til bordplader. Kan leveres FSC® certificeret.

Hårdhed: Janka 830 dvs. hård træsort
Vægt: 550 til 750 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Bøg, letdampet

Hårdt og brugervenligt træ, som er modstandsdygtigt overfor tryk. Samtidig er bøg én af de mest følsomme træsorter ved ændringer i indeklimaet (varme, fugt). Overfladen er regelmæssig i farverne lysegul/beige og let rødlig, der modnes til en mere gylden nuance. Tydelige let rødlige/rødbrune åreaftegninger. Kan leveres FSC® certificeret.

Hårdhed: Janka 780 dvs. hård træsort
Vægt: 550 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Bøg, Thermo

Bøg, som er blevet varmebehandlet, skifter farve til mørke brunt og bliver mindre vandpåvirkeligt og mere formstabil. Oliebehandlet bordplader thermo bøg får en flot, eksotisk farve, som minder om mahogni. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 750 dvs. hård træsort
Vægt: 530 til 770 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Birk (finsk)

Birketræ er lyst, blødt og let at arbejde med, svage årringe, som er sværere at se. Birketræ er elastisk og stærkt. Velegnet til køkkenbordplader, men den lyse, hvide farve kan med tiden bliver mere gullig. Dette kan dog begrænses med hvid oliering. Kan leveres FSC® certificeret.

Hårdhed: Janka 490 dvs. blød til mellemhård træsort
Vægt: 450 til 600 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Douglasgran

Skovet i Silkeborg og savet af et dansk savværk, hvor efter vi bearbejder  det til bordplader.

Den lyse douglasgran bliver lagt sammen således der er harmoni i splint og kerneved.

FSC-Certificeret

Hårdhed: 360mellemhård træsort
vægt: 450-550 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttype:

Eg

Eg er den klassiske træsort til bordplader med den gyldenbrune farve. Robust og brugervenligt træ med en tydelig og fin årestruktur. Der forekommer hyppigt “spejl” i egetræ. Den bliver lidt mere mørkgyldent med alderen. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 690 dvs. mellemhård træsort
Vægt: 700 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Elm

Elmens ved er smukt med en rødbrun kerne og lys splint. Mange farvenuancer kan forekomme. Årringene er meget tydelige. Veddet er stærkt og meget holdbart, hvis det bliver holdt tørt. Europæisk elm er angrebet af svampe, og som følge heraf er elmetræ svær at fremskaffe.

Hårdhed: Janka 640 dvs. hård træsort
Vægt: 500 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Elletræ (rødel)

Flot lys, rødlige nuancer uden tydelige årringe. Rødel tilhører birkefamilien og vedstrukturen er meget ens med birketræ, men adskiller sig bl.a. ved mørkebrune marvpletter, der er typiske for elletræ.

Hårdhed: Janka 440 dvs. mellemhård træsort
Vægt: 400 til 600 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Fyr, knast (Skandinavisk)

Rødkvistet fyrretræ med naturlige og sunde knaster i god kvalitet. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 300 dvs. blød træsort
Vægt: 300 til 550 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Kirsebær

Efter modning, fremtræder Kirsebær med gylden, rødbrun farve og fine, sarte åretegninger. Der kan forekomme små sorte fordybninger/harpikslommer(gum). Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 510 dvs. mellemhård træsort
Vægt: 550 til 650 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

 

Lærk 

lærk vokser i taigaen, som er et koldt område, hvilket betyder langsom vækst. Små, tætte årringe med en flot og ensartet farve.

Hårdhed: Janka 490 dvs. mellemhård træsort
Vægt: 450 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Rustik Bøg

Ægte naturprodukt med alle træets nuancer. De brede stave giver bordpladen et særligt eksklusivt ”look”. Overfladen er regelmæssig i farverne lysegul/beige og let rødlig, der modnes til en mere gylden nuance. De naturlig ”fejl” i træet er med til at giver et flot farvespil i bordpladen. Knaster kan forekomme. Overfladen er grov spartlet med matsort hotmelt. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 780 dvs. hård træsort
Vægt: 550 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Fingerjointed w/ 78,8 mm wide staves

Rustik eg

Ægte naturprodukt med alle træets nuancer. De brede stave giver bordpladen et særligt eksklusivt ”look”. Eg er den klassiske træsort til bordplader med den gyldenbrune farve. Robust og brugervenligt træ med en tydelig og fin årestruktur. Der forekommer hyppigt “spejl” i egetræ. Den bliver lidt mere mørkgylden med alderen. Visse metalgenstande kan forårsage afsmitninger (mørke ringe) på pladen. Knaster forekommer. Overfladen er grov spartlet med matsort hotmelt. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 690 dvs. hårdtræsort
Vægt: 700 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Rustik eg med bomkant

Naturprodukt med bomkant og alle træets nuancer. Bordpladen fremstår som en ægte ”skive” af træstammen.

De brede stave giver bordpladen et særligt eksklusivt ”look”. Eg er den klassiske træsort til bordplader med den gyldenbrune farve. Robust og brugervenligt træ med en tydelig og fin årestruktur. Der forekommer hyppigt “spejl” i egetræ. Den bliver lidt mere mørkgylden med alderen. Knaster forekommer. Overfladen er grov spartlet med matsort hotmelt. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 690 dvs. hård træsort
Vægt: 700 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Sort eg

Sort eg er fremstillet ved en nænsom behandling med ammoniak og efterfølgende lang efterbehandlingsperiode. Egetræet’s naturlige indhold af garvesyre indgår i en kemisk proces med ammoniakken, hvorved vedtræet bliver gennemfarvet mørke brunt til sort. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 690 dvs. hård træsort
Vægt: 700 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Valnød

Europæisk valnød er gyldent, lysebrun med mange meget fine farvevariationer. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 720 dvs. hård træsort
Vægt: 650 til 750 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev