Sydamerika

I tørrere tropiske områder, bl.a. dele af Colombia, Venezuela og Brasilien, forekommer løvfældende skov og savanne (campos, llanos)
Få et tilbud

Sydamerika

I Amazonaslavlandet og på østsiden af Andesbjergene findes verdens største sammenhængende område af tropisk regnskov. Diversiteten er meget høj; Ecuador har mindst 18.000 arter af karplanter, og Brasilien måske 40.000. Vigtige familier af vedplanter er Arecaceae (palmefamilien), Cyclanthaceae, Lecythidaceae mfl.; blandt epifytter er orkidé- og ananasfamilierne fremtrædende. Fra Amazonasområdet kommer fx gummitræ (Hevea brasiliensis) og kæmpeåkande (Victoria regia).

I tørrere tropiske områder, bl.a. dele af Colombia, Venezuela og Brasilien, forekommer løvfældende skov og savanne (campos, llanos). I subtropiske og tempererede områder i Argentina, Uruguay mv. findes prærielignende vegetation (pampas) samt stepper og halvørkener; Patagoniens stepper danner en overgang til det antarktiske florarige.

Træsorter

Jatoba

Smuk eksotisk træsort med fine åretegninger og flot rødbrun farve. I regnskoven vokser Jatoba spredt i mellem de øvrige sorter. Træet bliver typisk op til 40 m i højden med en diameter op til 1,2 m. Jatoba er en stærk, sej og stabil træsort, som både kan anvendes til bordplader såvel som til gulve og terrassebrædder. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 870 dvs. meget hård træsort
Vægt: 800 til 950 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Sucupira

Sucupira er en mørk træsort med en livlig og spændende struktur. Det er en tung træsort, som både kan anvendes til bordplader, gulve og terrassebrædder. Kan leveres FSC® certificeret.

Hårdhed: Janka 850 dvs. meget hård træsort
Vægt: 950 til 1200 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

]

Store årringe med flotte vekslende gyldne farve. Pladen kan ved modtagelsen være lys/grønlig, men bliver med tiden mørkere til en mere grå/gyldenbrun til oliven farve med mørke aftegninger. Farvevariationen vil med tiden ændre sig og blive mere moderat. Indeholder olier, som gør den ekstra modstandsdygtig overfor påvirkninger. Kan leveres FSC®-certificeret.

Hårdhed: Janka 420 dvs. mellemhård
Vægt: 600 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev