Afrika

HMT køber en række træsorter med oprindelse i Afrika. Vi har et klart og entydig krav om FSC®-certificering eller anden form for sikkerhed for at skoven og lokal miljøet er varetaget på en forsvarlig måde.
Få et tilbud

Afrika

Afrikas regnskovsområde er koncentreret langs Guineakysten og i Congobækkenet, hvor der findes en frodig, tropisk lavlandsregnskov med mange palmer og høje træer i bl.a. ærteblomst- og vortemælkfamilierne. Som for dyrelivet gælder det, at Afrikas regnskove har langt færre plantearter end regnskovene i Asien og Sydamerika. I tørre områder vokser regnskoven langs floderne som smalle bælter af galleriskov, og højlandet domineres af bjergregnskov med nåletræer, fx Podocarpus. Over bjergregnskoven i Østafrikas bjerge er en subalpin zone med busk- eller træagtige lyngvækster og Philippa. Endnu højere oppe findes en alpin zone med bl.a. “rosettræer” af slægterne brandbæger og lobelie samt nordlige arter af star og svingel.

HMT køber en række træsorter med oprindelse i Afrika. Vi har et klart og entydig krav om FSC®-certificering eller anden form for sikkerhed for at skoven og lokal miljøet er varetaget på en forsvarlig måde.

Træsorter

Iroko

Gulbrun farve, som hurtigt ændres mod olivenbrunt. Ensartet struktur uden markante åreaftegninger (vokser hele året). Iroko er en af de træsorter, som kommer nærmest på teakens egenskaber. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 760 dvs. hård træsort
Vægt: 500 til 750 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Sapele, mahogni

Rødbrun mahogni type med fin og ensartet årestruktur. Til bordplader er mahogni meget velegnet, da den er meget olieholdig, slidstærk og særdeles vedligeholdelsesvenlig. Mahogni bliver mørkere med alderen, men udsat for stærkt sollys gennem længere tid, kan pladen blive lysere. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 490 dvs. mellemhård
Vægt: 460 til 650 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Wengé

Wengé er en mørk træsort med flot årespil og struktur. Er en meget eksklusive bordplade med et ensartet udtryk. Wengé er en meget formstabil træsort. Ved levering kan pladen være lysebrun/svag grønlig og spættet i udtrykket, for senere i lys og luft at ”modnes” og blive mørk chokoladebrun, brunviolet eller næsten sort. Der kan forekomme markante åretegninger. Træet indeholder også olier, der øger den naturlige beskyttelse og modstandsdygtighed. Kan leveres FSC®-certificeret.

Hårdhed: Janka 900 dvs. hård træsort
Vægt: 800 til 1000 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Zebrano

Livlig stribet og flot i åretegningen. En Zebrano bordplade har sin helt egen harmoni og kan ikke sammenlignes med nogen anden træsort. Kernevedet er gulligt med tynde, brunlige striber.

Hårdhed: Janka 610 dvs. hård træsort
Vægt: 700 til 800 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev