Nordamerika

Længst mod nord findes arktisk tundra, og syd for denne et bredt borealt nåleskovsbælte, der minder om den tilsvarende zone i Europa og Sibirien
Få et tilbud

Nordamerika

Længst mod nord findes arktisk tundra, og syd for denne et bredt borealt nåleskovsbælte, der minder om den tilsvarende zone i Europa og Sibirien. Her dominerer arter af gran, ædelgran og lærk, og store områder er dækket af kær og moser. Langs vestkysten fra Sydalaska til Nordcalifornien findes fugtige, artsrige nåleskove med nogle af verdens højeste træer (bl.a. douglasgran og redwood).

I de østlige dele af kontinentet går grænsen mellem tundra og nåleskov længere mod syd. Omkring de store søer og i New England-staterne er den naturlige vegetation blandingsskove af en type, der minder om skovene i det centrale Skandinavien, dog med flere arter. I det østlige og centrale USA findes artsrige løvskove; her forekommer arter af eg, ask, valnød, kastanje, hickory, tulipantræ og (i Sydstaterne) magnolie.

Træsorter

Kirsebær, amerikansk

Efter modning, fremtræder Kirsebær med rødbrun farve og fine, sarte åretegninger. Der kan forekomme små sorte fordybninger/harpikslommer(gum).

Hårdhed: Janka 510 dvs. mellemhård træsort
Vægt: 550 til 650 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Valnød, amerikansk

Meget mørkebrun træsort med flot, gråbrun årestruktur, der giver et flot farvespil i bordpladen. Valnød er meget olieholdig og meget vedligeholdelsesvenlig. Valnød bliver mørkere og mere brunlig med tiden. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 730 dvs. hård træsort
Vægt: 600 til 700 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Rustik valnød, Amerikansk

Ægte naturprodukt med alle træs nuancer. De brede stave giver bordpladen et særligt eksklusivt ”look”. Meget mørkebrun træsort med flot, gråbrun årestruktur, der giver et flot farvespil i bordpladen. Valnød er meget olieholdig og meget vedligeholdelsesvenlig. Valnød bliver mørkere og mere brunlig med tiden. Knaster kan forekomme. Overfladen er grov spartlet med matsort hotmelt. Kan leveres FSC® – certificeret.

Hårdhed: Janka 730 dvs. hård træsort
Vægt: 600 til 700 kg/m3 ved 8% fugtighed

Produkttyper:

Fingersamlet m/ 78,8 mm brede stave

Tilmeld dig vores nyhedsbrev